Σύνδεση

Εγγραφή

Σύνδεση

Εγγραφή

Έρευνα για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Επιχειρηματικότητα

7 Μαρτίου, 2023

Το Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης Δυτικής Ελλάδας διεξάγει έρευνα στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας (Φορείς Κ.ΑΛ.Ο.) στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Επιχειρείται γενικότερα, με τη χρήση δομημένων ερωτηματολογίων, η διερεύνηση του κατά πόσο οι επιχειρήσεις αυτές είναι σε θέση να καταστούν οικονομικά βιώσιμες, ανταγωνιστικές, και κατάλληλες να δημιουργήσουν και να διατηρήσουν μακροχρόνιες σχέσεις με τους πελάτες τους στη σημερινή αγορά που απαιτεί πλήθος δεξιοτήτων οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων.

Ο σχεδιασμός του μεθοδολογικού πλαισίου της έρευνας, έχει βασιστεί σε πρόσφατες έρευνες για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα σε Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση. Ταυτόχρονα, η περιγραφόμενη έρευνα θα επιτρέψει τη σύγκριση των αναγκών μεταξύ Κοινωνικών Επιχειρήσεων με διάφορους αριθμούς προσωπικού, δραστηριοποίησης και χρόνων λειτουργίας σε διαφορετικούς δήμους της περιφέρειας. Η έρευνα έχει ως στόχο την ανάδειξη των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν σήμερα οι Κοινωνικές Επιχειρήσεις και την καταγραφή των περιοχών – γνωστικών αντικειμένων που χρειάζονται περαιτέρω ενίσχυση και εκπαίδευση.

Το ερωτηματολόγιο για τη διεξαγωγή της έρευνας είναι διαθέσιμο από τις 17/02/2023 στην ιστοσελίδα του Μηχανισμού Κοινωνικής Πολιτικής www.socialpolicy-pde.gr

Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας (Φορείς Κ.ΑΛ.Ο) στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και επιθυμούν να λάβουν μέρος στην έρευνα μπορούν να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο στο παρακάτω link:

https://socialpolicy-pde.gr/cpt_erotimatologia/ereyna-gia-tin-koinoniki-kai-allileggya-epicheirimatikotita/