Σύνδεση

Εγγραφή

Σύνδεση

Εγγραφή

Περιφερειακή Συνάντηση των Φορέων των Κοινωνικών Συμπράξεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Ηλείας) του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής» του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD) 2014-2020

24 Ιουνίου, 2022

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής» του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD) 20142020 που υλοποιείται στο πλαίσιο της πράξης «ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 2018-2019», διοργανώνει Περιφερειακή Συνάντηση των Φορέων Κοινωνικών Συμπράξεων των Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας.

Η Συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Ιουνίου στην Πάτρα, στο ξενοδοχείο MY WAY HOTEL & EVENTS, ώρες 09:00 – 21:30 και απευθύνεται σε στελέχη και εκπροσώπους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, των Δήμων, των Μητροπόλεων και των άλλων φορέων που συμμετέχουν στις Κοινωνικές Συμπράξεις στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες (Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Ηλείας). Η Συνάντηση αποτελεί για τους εκπροσώπους και τα μέλη των Κοινωνικών Συμπράξεων μία πολύ σημαντική ευκαιρία για δικτύωση, επίλυση προβλημάτων, ανταλλαγή καλών πρακτικών, δυνατότητα ανάπτυξης συνεργιών αλλά και καλύτερο συντονισμό των επιμέρους ομάδων σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν: ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κύριος Νεκτάριος Φαρμάκης, η Διοικήτρια του Ο.Π.Ε.Κ.Α κα. Ξένια Παπασταύρου, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας κ. Χαράλαμπος Μπονάνος, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας κα. Μαρία Σαλμά και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας κ. Βασίλειος Γιαννόπουλος.

Η Συνάντηση θα πλαισιωθεί με ενημερωτικές ομιλίες που αφορούν στην ορθή διαχείριση και τη μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας του Προγράμματος, την ανταλλαγή καλών πρακτικών και τον βέλτιστο συντονισμό μεταξύ των φορέων.

Ο κ. Ιωάννης Πασπάλας, Προϊστάμενος Διαχειριστικής Αρχής Προγράμματος ΤΕΒΑ, ο οποίος θα αποτελέσει τον πρώτο και κεντρικό ομιλητή της Συνάντησης, θα παρουσιάσει απολογιστικά στοιχεία που οριοθετούν το ποιοτικό άλμα στη νέα προγραμματική περίοδο. Στη συνέχεια ο κ. Χρήστος Παπασημακόπουλος, Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, θα παρουσιάσει το πρόγραμμα ΤΕΒΑ της Περιφέρειας και η κα. Μαρία Ξένου θα αναφερθεί στον σχεδιασμό και το μοντέλο νέων Συνοδευτικών Μέτρων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Οι ομιλίες θα συνδυάζονται με συζήτηση μεταξύ ομιλητών και συμμετεχόντων, όπου οι εκπρόσωποι των φορέων των Κοινωνικών Συμπράξεων των Π.Ε. της Δυτικής Ελλάδας, θα έχουν τη δυνατότητα να θέσουν τους προβληματισμούς τους και να οδηγηθούν σε λύσεις των προκλήσεων σχετικά με την κάλυψη των αναγκών των οικονομικά ευπαθών πολιτών, που αποτελούν τους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί workshop με στόχο την ενδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού των φορέων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Η συνάντηση θα ολοκληρωθεί με μια σύντομη ξενάγηση στην πόλη της Πάτρας, όπου μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών και τον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα Πατρών.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα πατώντας  ΕΔΩ