Σύνδεση

Εγγραφή

Σύνδεση

Εγγραφή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «Το Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης στο 11ο Αναπτυξιακό Συνέδριο – Regional Growth Conference»

20 Απριλίου, 2023

Το Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και η Ομάδα Pop2See διοργάνωσαν με επιτυχία το θεματικό workshop με θέμα «Creating an inclusive world for blind people» – «Δημιουργώντας μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς για άτομα με οπτική αναπηρία» στο πλαίσιο του 11ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου της εφημερίδας Πελοπόννησος.

Στο πλαίσιο του workshop, που πραγματοποιήθηκε στις 16 Μαρτίου 2023, παρουσιάστηκαν οι βασικοί άξονες και οι στόχοι του Περιφερειακού Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Ένταξης Δυτικής Ελλάδας, καθώς και η κοινωνική καινοτομία της διακεκριμένης ομάδας Pop2See, που έχει ως στόχο να βοηθήσει τα άτομα με απώλεια όρασης να ενταχθούν στα σχολεία γενικής εκπαίδευσης.

Με την παρουσία τους μας τίμησαν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Χρήστος Μπούρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας αρμόδιος σε θέματα υγείας κ. Χαράλαμπος Μπονάνος, ο οποίος ήταν και ο κεντρικός ομιλητής, Στελέχη του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Δυτικής Αχαΐας με Παράρτημα Ρομά, Στελέχη της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Αχαΐας καθώς επίσης και φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών.