Σύνδεση

Εγγραφή

Σύνδεση

Εγγραφή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «Το Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης πραγματοποίησε ενημερωτική εκστρατεία για την πρόληψη του καρκίνου του δέρματος στην παραλία Αγίου Ηλία Πύργου»

25 Ιουλίου, 2023

Το Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης Δυτικής Ελλάδας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, σε συνεργασία με την Καθηγήτρια και Δ/ντρια της Δερματολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Πατρών κα Σοφία Γεωργίου, καθώς και με την ευγενική χορηγία των εταιρειών La Roche Posay και Frezyderm, πραγματοποίησε ενημερωτική εκστρατεία για την πρόληψη του καρκίνου του δέρματος την Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023 στην παραλία Αγίου Ηλία Πύργου, όπου παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Βασίλειος Γιαννόπουλος, στελέχη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Ηλείας και τα στελέχη του Τμήματος Κοινωνικών Υπηρεσιών – Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης της ΠΔΕ.

Κατά τη διάρκεια της δράσης διανεμήθηκε στους λουόμενους ενημερωτικό φυλλάδιο της Δερματολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Πατρών για την προστασία, την πρόληψη και την αντιμετώπιση του μελανώματος, δείγματα αντιηλιακών καθώς και ενημερωτικό φυλλάδιο για τον σκοπό και τις αρμοδιότητες του Περιφερειακού Παρατηρητηρίου.

Η εκστρατεία είχε ως στόχο την ενημέρωση για τη σημασία της πρόληψης και ειδικότερα της ετήσιας επίσκεψης στον δερματολόγο για τον έλεγχο σπίλων ή άλλων σημαδιών. Ο καρκίνος του δέρματος μπορεί να προληφθεί με τα κατάλληλα μέτρα ατομικής προστασίας από την ηλιακή ακτινοβολία και με τον συχνό έλεγχο της υγείας του δέρματος. Το μελάνωμα, μολονότι αποτελεί μια από τις πιο επιθετικές μορφές καρκίνου, υπάρχει πλέον η δυνατότητα να θεραπευτεί εφόσον ανιχνευθεί έγκαιρα.