Σύνδεση

Εγγραφή

Σύνδεση

Εγγραφή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «Το Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης πραγματοποιεί ενημερωτική εκστρατεία για την πρόληψη του καρκίνου του δέρματος»

17 Ιουλίου, 2023

Το Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης Δυτικής Ελλάδας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, σε συνεργασία με την Καθηγήτρια και Δ/ντρια της Δερματολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Πατρών κα Σοφία Γεωργίου, καθώς και με την ευγενική χορηγία των εταιρειών La Roche Posay και Frezyderm, θα πραγματοποιήσει ενημερωτική εκστρατεία για την πρόληψη του καρκίνου του δέρματος από 19 έως 24 Ιουλίου 2023 σε παραλίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν 3 ενημερωτικές δράσεις:

  • Την Τετάρτη 19 Ιουλίου και ώρα 11:00 στην παραλία Ψανής, Δήμου Ναυπακτίας
  • Την Παρασκευή 21 Ιουλίου και ώρα 11:00 στην παραλία Αγίου Ηλία, Δήμου Πύργου
  • Την Δευτέρα 24 Ιουλίου και ώρα 19:00 στην παραλία Αγίου Βασιλείου, Δήμου Πατρέων

Κατά τη διάρκεια της δράσης θα διανεμηθεί στους λουόμενους ενημερωτικό φυλλάδιο της Δερματολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Πατρών για την προστασία, την πρόληψη και την αντιμετώπιση του μελανώματος, δείγματα αντιηλιακών καθώς και ενημερωτικό φυλλάδιο για τον σκοπό και τις αρμοδιότητες του Περιφερειακού Παρατηρητηρίου.

Η εκστρατεία στοχεύει στην ενημέρωση για τη σημασία της πρόληψης και ειδικότερα της ετήσιας επίσκεψης στον δερματολόγο για τον έλεγχο σπίλων ή άλλων σημαδιών. Ο καρκίνος του δέρματος μπορεί να προληφθεί με τα κατάλληλα μέτρα ατομικής προστασίας από την ηλιακή ακτινοβολία και με τον συχνό έλεγχο της υγείας του δέρματος. Είναι ανησυχητικό ότι μόνο το 2020, περισσότερα από 1.300 περιστατικά μελανώματος καταγράφηκαν στη χώρα μας.

Το μελάνωμα, μολονότι αποτελεί μια από τις πιο επιθετικές μορφές καρκίνου, υπάρχει πλέον η δυνατότητα να θεραπευτεί εφόσον ανιχνευθεί έγκαιρα.