Σύνδεση

Εγγραφή

Σύνδεση

Εγγραφή

Στις 03 Αυγούστου 2023 η ενημερωτική εκστρατεία για την πρόληψη του καρκίνου του δέρματος στην παραλία Αγίου Βασιλείου Πατρών

31 Ιουλίου, 2023

Το Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης Δυτικής Ελλάδας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, σε συνεργασία με την Καθηγήτρια και Δ/ντρια της Δερματολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Πατρών κα Σοφία Γεωργίου, καθώς και με την ευγενική χορηγία των εταιρειών La Roche Posay και Frezyderm, θα πραγματοποιήσει ενημερωτική εκστρατεία για την πρόληψη του καρκίνου του δέρματος την Πέμπτη 03 Αυγούστου 2023 και ώρα 19:00 στην παραλία του Αγίου Βασιλείου Δήμου Πατρέων.

Η εκστρατεία στοχεύει στην ενημέρωση για τη σημασία της πρόληψης και ειδικότερα της ετήσιας επίσκεψης στον δερματολόγο για τον έλεγχο σπίλων ή άλλων σημαδιών. Ο καρκίνος του δέρματος μπορεί να προληφθεί με τα κατάλληλα μέτρα ατομικής προστασίας από την ηλιακή ακτινοβολία και με τον συχνό έλεγχο της υγείας του δέρματος. Είναι ανησυχητικό ότι μόνο το 2020, περισσότερα από 1.300 περιστατικά μελανώματος καταγράφηκαν στη χώρα μας.

Το μελάνωμα, μολονότι αποτελεί μια από τις πιο επιθετικές μορφές καρκίνου, υπάρχει πλέον η δυνατότητα να θεραπευτεί εφόσον ανιχνευθεί έγκαιρα.