Σύνδεση

Εγγραφή

Σύνδεση

Εγγραφή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «Συμμετοχή του Περιφερειακού Παρατηρητηρίου σε εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών»

21 Νοεμβρίου, 2022

Με αφορμή την “Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών” την 25η Νοεμβρίου, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης Δυτικής Ελλάδας της ΠΔΕ, το Συμβουλευτικό Κέντρο Πάτρας του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (Κ.Ε.Θ.Ι.) και ο Ξενώνας Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Πατρέων, θα πραγματοποιήσουν την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022 ανοικτή εκδήλωση με διανομή ενημερωτικού υλικού, στη συμβολή των οδών Ρήγα Φεραίου και Γεροκωστοπούλου από τις 10:00 έως 14:00, με στόχο την ενημέρωση, την εξειδικευμένη πληροφόρηση και την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα έμφυλης βίας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα δημόσιας υγείας κ. Χαράλαμπος Μπονάνος τονίζει: «Με το Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης Δυτικής Ελλάδας ερευνούμε και χαρτογραφούμε τις ανάγκες και τις εξελίξεις σε θέματα κοινωνικής ένταξης στην Περιφέρειά μας, προκειμένου να συντονίζουμε, παρακολουθούμε, υποστηρίζουμε και εφαρμόζουμε την κοινωνική μας πολιτική συμμετέχοντας στην υλοποίηση και τον προσδιορισμό των προτεραιοτήτων της, µε βάση τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Η αντιμετώπιση της έμφυλης βίας απαιτεί συντονισμένη δράση με τη συμμετοχή όλων μας, της πολιτείας, της κοινωνίας, των πολιτών και των ίδιων των κακοποιημένων γυναικών και παιδιών που οφείλουμε να στηρίξουμε ώστε να μη φοβούνται να μιλήσουν. Για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αποτελεί προτεραιότητα η υλοποίηση δράσεων που προωθούν την πρόληψη και εξάλειψη της ενδοοικογενειακής βίας. Επικεντρωνόμαστε ακόμα μια φορά στην υποχρέωση όλων μας να αναλογιστούμε την ατομική μας ευθύνη και να δείξουμε ως κοινωνία μηδενική ανοχή στη βία. Μην την προσπερνάμε, όταν τη συναντάμε δίπλα μας, είναι το μήνυμα που πρέπει να περάσουμε».