Σύνδεση

Εγγραφή

Σύνδεση

Εγγραφή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «Με επιτυχία υλοποιήθηκαν οι πρώτες δράσεις street work του Περιφερειακού Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Ένταξης Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο διανομής προϊόντων του ΤΕΒΑ»

22 Ιουλίου, 2022

Η ομάδα του Περιφερειακού Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Ένταξης της Δυτικής Ελλάδας μέσω της κινητής μονάδας που διαθέτει πραγματοποίησε “Παρεμβάσεις Δρόμου” ή αλλιώς “Street Work”, την Τρίτη 20/07 στον Δήμο Καλαβρύτων και την Τετάρτη 21/07 στον Δήμο Ερυμάνθου αντίστοιχα, με σκοπό την καταγραφή των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών για την ανάδειξη των σημαντικότερων αναγκών τους αλλά και τον σχεδιασμό στοχευμένων υποστηρικτικών προγραμμάτων.

Η δράση που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο διανομής των τροφίμων και ειδών βασικής υλικής συνδρομής σε ωφελούμενους του ΤΕΒΑ και επικεντρώθηκε στην ενημέρωση των πολιτών για το έργο και τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Περιφερειακού Παρατηρητηρίου Δυτικής Ελλάδας, στην καταγραφή των αναγκών των εξυπηρετούμενων του ΤΕΒΑ καθώς και στην πληροφόρηση των ωφελούμενων για τις διαθέσιμες δομές, τις συμβουλευτικές υπηρεσίες και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης.

Η ομάδα του Παρατηρητηρίου επισκέφθηκε τα Κέντρα Κοινότητας τωv Δήμων Καλαβρύτων και Ερυμάνθου, όπου συζήτησε με τα αρμόδια στελέχη και κατέγραψε τις δράσεις, τα προβλήματα και τις ιδιαίτερες ανάγκες των εν λόγω δομών.

Τα συμπεράσματα της καταγραφής της ομάδας του Παρατηρητηρίου, θα αξιοποιηθούν για τον σχεδιασμό ειδικών προγραμμάτων που έχουν άμεσο και θετικό αντίκτυπο στις ανθρώπινες ανάγκες.

H δράση “street work” απευθύνεται σε ευάλωτες και ειδικές ομάδες πληθυσμού και βασικός της στόχος είναι η στήριξη των ευπαθών κοινωνικά ομάδων και η ενίσχυση των δυνατοτήτων τους. Αποτελεί μία διεθνώς αναγνωρισμένη μορφή κοινωνικής υποστήριξης και βασίζεται στην παραδοχή ότι είναι αποτελεσματικότερη όταν αυτές οι ομάδες προσεγγίζονται στον χώρο τους.

Η ομάδα του Περιφερειακού Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Ένταξης της Δυτικής Ελλάδας βρίσκεται πάντα δίπλα στον πολίτη και αναμένεται να υλοποιήσει επιπλέον δράσεις “street work” το προσεχές διάστημα και σε άλλες περιοχές της Περιφέρειας.